Skip to content
Aug 31 / Ann Kristin

Arkitektene i YLAB har utnyttet den smale formen og laget en urban loftsleilighet

Nymoderne industriell rustikk velger jeg å kalle dette. Treverk er blitt et veldig in-materiale sammen med betong som her er brukt på gulvet (det skal ihvertfall se ut som betong). Arkitektene i YLAB har i denne loftsleiligheten blandet tre og betong med en gjennomgående murvegg som man oftere ser i rustikke og landromantiske leiligheter/hus enn i urbane byleiligheter. Det fungerer utmerket fordi de spiller på hverandres nyanser. Stolen og stålampen foran peisen utgjør et veldig moderne innslag med formspråket sitt og det lyse treverket. Og badet er jo bare fantastisk deilig. Det er lyst og stilrent, veldig kult at arkitektene har brukt mosaikkflisene også i taket og speilveggen får rommet til å føles dobbelt så stort. Det er ting man kanskje ikke tenker på eller legger merke til men se hvordan den gjentagende runde og kvadratiske formen skaper en helhet på badet. Alle vaskene er runde det samme er formen på dusjen. Skapene følger formen på flisene bare i større format og de avlange nisjene følger de rette linjene og det samme gjør skillene mellom speilene. Som sagt ikke noe man tenker over, men det utgjør helheten.

I dare to call this modern industrial rustic. Wood has become a very trendy material, especially when used together with concrete, which here is used on the floor (at least it gives a concrete look). The architects of  YLAB have mixed wood and concrete with a longitudinal wall of bricks that is more often seen in rustic and shabby chic romantic styled apartments/houses than in modern and urban cityapartments. It works perfectly because of the same nuances in the different materials. The chair and the lamp in front of the fireplace gives a very modern touch to it all. The light wood and the shape of it is placed high on the trend barometer these days. And what is there to say about the bathroom, it´s just fabulous. Very clean and pretty, love that the architect has used mosaic tiles not only on walls but also to cover the roof with. The mirrored wall makes the room twice as big. There are things you might not think about or notice but see how the repeated square and round shape creates a unity in the bathroom. The sinks are round as is the shape of the shower. The cabinets follow the shape of the tiles but only in larger size and the oval niches follow the straight lines, as do the distinctions between the mirrors. As I said, no one thinks of it , but this apartment has a holistic approach to its design in every little detail.

Found via Coolboom

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share

Leave a comment